Vastgoed Factory transformeert UMCG T4-gebouw tot duurzaam gezondheidscentrum en kinderopvang

De Vastgoed Factory heeft recentelijk bekendgemaakt dat zij het UMCG T4-gebouw hebben verworven en een ambitieus herbestemmingsproject zijn gestart. Het voormalige “Poli T4” gebouw van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) wordt momenteel getransformeerd tot een modern gezondheidscentrum en kinderopvanglocatie in Meerstad.

Dit project markeert een mijlpaal voor duurzaamheid en circulariteit, omdat het een van de meest circulaire initiatieven van de Vastgoed Factory tot nu toe is. Het hergebruik van het bestaande casco en de gevels staat centraal in de transformatie, waardoor de ecologische voetafdruk van het project aanzienlijk wordt verminderd.

Het toekomstige gezondheidscentrum in Meerstad zal een breed scala aan medische diensten aanbieden, waaronder huisartsenzorg, fysiotherapie, tandheelkunde, en apotheekdiensten. Daarnaast zal het ook ruimte bieden aan andere zorgverleners zoals logopedisten, diƫtisten en verloskundigen. Bovendien zal er een kinderopvang van SKSG worden gevestigd, waarmee het gezondheidscentrum een integraal onderdeel wordt van de lokale gemeenschap.

Volgens planning zal het gezondheidscentrum zijn deuren openen voor het publiek rond juni 2024. Deze ontwikkeling belooft niet alleen een welkome toevoeging te zijn aan de zorginfrastructuur van Meerstad, maar ook een inspirerend voorbeeld te vormen van duurzame herbestemming in de vastgoedsector.

LinkedIn
Twitter
Facebook
WhatsApp
Email